ขาหมูหั่นชิ้นขนาด 1 ½
X 1 ½
นิ้ว 500 กรัม
กระเทียมปอกเปลือก 1/3 ถ้วย
รากผักชี 2-3 ราก
อบเชย 1
แท่ง
โป๊ยกั๊ก 6-7 ดอก
ผงพะโล้ ½
ช้อนโต๊ะ
เครื่องปรุง
ซีอิ๊วดำ 2 ช้อนโต๊ะ
ซอสปรุงรส 2-3 ช้อนโต๊ะ
น้ำตาลปี๊บ 2 ½
ช้อนโต๊ะ
น้ำปลา 2
ช้อนโต๊ะ
Ingredients
500 g. 1 ½
X 1 ½ bite size, pork hock
1/3 c. peeled garlic
2-3 coriander roots
1 stick of cinnamon
6-7 star anises
½ c. Pa Lo powder
Seasonings
2 tbs. dark soy sauce
2-3 tbs. seasoning sauce
2 ½ tbs. palm sugar
2 tbs. fish sauce
1. หมักเนื้อขาหมูกับกระเทียม รากผักชี
อบเชย โป๊ยกั๊ก ผงพะโล้ ซีอิ๊วดำ ซอสปรุงรส น้ำปลา น้ำตาลปี๊บ คลุกเคล้าให้เข้ากัน
หมักทิ้งไว้ อย่างน้อย 30 นาที
Marinate pork hock with garlic, coriander roots, cinnamon
stick, star anises, Pa Lo powder, seasoning sauce, palm sugar and fish sauce
for at least 30 minutes.
2. นำเครื่องปรุงทั้งหมดใส่หม้อก้นหนาๆ
เติมน้ำให้ท่วมชิ้นหมู แล้วตั้งไฟให้เดือด
Add marinated pork hock and marinating water to the deep base
pot, fill the pot just to cover the pork hock and bring to the boil.
3. ช้อนฟองออกบ้าง พอเดือดดีแล้วให้หรี่เป็นไฟอ่อนๆ
เคี่ยวไปจนกว่าชิ้นหมูจะเปื่อยนุ่ม
Remove the scum and continue the simmer until pork hock are
tender and soft.
4. ตักเสิร์ฟได้
Ready to serve.
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น