กุนเชียง 2 ขา
แตงกวาหั่นบางๆ 25 กรัม
หอมใหญ่หั่นบางๆ 25 กรัม
มะเขือเทศหั่นบางๆ 25 กรัม
ต้นหอมหั่นท่อนขนาด 1 นิ้ว ½ ถ้วย
พริกขี้หนูซอย 1 ½ ช้อนโต๊ะ
น้ำมัน ½
ถ้วย
เครื่องปรุง
น้ำตาล ½
ช้อนชา
น้ำปลา 1
ช้อนโต๊ะ
น้ำมะนาว 1 ½
ช้อนโต๊ะ
Ingredients
3 Chinese sausages
25 g. thinly sliced onion
25 g. thinly sliced tomatoes
25 g. thinly sliced
cucumber
½ c. spring onion cut into ½ inch
1 ½ tbs. thinly sliced bird eye chilies
½ c. vegetable oil
Seasonings
½ tsp. sugar
1 ½ tbs. lime juice
1 tbs. fish sauce
1. ตั้งกระทะ ใส่น้ำมันลงไป
พอน้ำมันเริ่มจะร้อน ใส่กุนเชียงลงทอดบนไฟอ่อน จนกว่าจะสุกเหลืองทั่ว
พักไว้ให้เย็น หั่นเฉียงๆ บางๆ
Preheat and lightly greased the wok with vegetable oil, add
Chinese sausage to stir fry over medium - low heat and continue to stir fry
until golden. Take out off the oil, set aside to completely cool and thinly
slice.
2. ใส่พริกขี้หนูซอย น้ำตาล น้ำปลา
น้ำมะนาว ลงในอ่างผสม คนให้เข้ากัน จนน้ำตาลละลายหมด
นำกุนเชียงที่หั่นแล้วใส่ลงในอ่างผสม แล้วเคล้าให้เข้ากัน
Add bird eye chilies, sugar, fish sauce and lime juice in
the mixing bowl, stir well until the sugar completely dissolved. Add thinly
sliced Chinese sausage and gently mix until Chinese sausage combine with salad
dreassing.
Add tomatoes, onion and cucumber and mix well and add spring
onion and gently mix again.
4. ตักเสิร์ฟ
Ready to serve.
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น