เต้าหู้หั่นเป็นชิ้นสี่เหลี่ยม 150 กรัม
เส้นใหญ่ยีแล้ว 250 กรัม
แครอทฝานบางๆ 50 กรัม
กะหล่ำปลี หั่นชิ้นพอดีคำ 150 กรัม
ใบกะเพราะเด็ด 150 กรัม
พริกขี้หนูตำกับกระเทียม 1 ½
ช้อนโต๊ะ
พริกชี้ฟ้าซอย 2-3 เม็ด
เครื่องปรุง
น้ำตาล ½
ช้อนชา
ซอสปรุงรส 1 ช้อนโต๊ะ
ซอสเห็ดหอม 1 ช้อนโต๊ะ
Ingredients
150 g cubed board tofu
250 g flat noodle
50 g thinly sliced carrot
150 g cut into bite size cabbage
150 g holly basil leaves
1 ½ tbs. pounded together bird eye chilies and garlic
2-3 thinly sliced goat pepper
Seasonings
½ tsp. sugar
1 tsp. seasoning sauce
1 tsp. Shitake mushroom sauce
1. ตั้งกระทะให้ร้อน
ใส่น้ำมันลงไปเล็กน้อย พอน้ำมันเริ่มร้อนดี
ใส่พริกขี้หนุกับกระเทียมตำรวมกันลงไปผัดบนไฟกลางๆ จนหอม ระวังอย่าให้ไหม้ ใส่เต้าหู้ลงผัดจนร้อนทั่ว
Preheat and lightly greased to wok with vegetable oil, add
pounded together bird eye chilies and garlic to stir fry over medium heat until
aroma and add tofu to tri fry until cooked through.
2. ใส่แครอท กะหล่ำปลีลงไปผัดด้วยกัน
แล้วปรุงรสด้วยน้ำตาล ซอสปรุงงรส ซอสเห็ดหอม ผัดให้เข้ากัน
Add carrot and cabbage and stir well. Season with sugar,
seasoning sauce and shitake mushroom sauce and stir well to combine.
3. ใส่เส้นใหญ่ลงผัดให้เข้ากัน
พอเส้นใหญ่ร้อนดีก็ใส่พริกชี้ฟ้าหั่นฝอย ใบกระเพรา ผัดให้เข้ากันอีกทีก็ปิดไฟได้
Add flat noodle to stir fry, add goat pepper and holly basil
leaves and stir well again before turning the heat off.
4. ตักเสิร์ฟ
Ready to serve.
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น