หมูสับ 50
กรัม
เนื้อกุ้งสับหยาบๆ 50 กรัม
เนื้อปู 50 กรัม หัวไชเท้าตัดเป็นรูปดอกไม้ 75 กรัม
แครอทตัดเป็นรูปดอกไม้ 75 กรัม
แผ่นเกี๊ยว
กระเทียมบุบพอแตก 2-3 กลีบ
รากผักชีบุบพอแตก 2 ราก
ต้มหอมซอย ไว้สำหรับโรยหน้า 2 ช้อนโต๊ะ
เครื่องปรุง
รสดี รสหมู
Ingredients
50 g minced pork
50 g roughly chopped peeled shrimp
50 g crab meat
75 g cut into flower shape, carrot
75 g cut into flower shape, Chinese radish
Wanton sheet
2-3 cloves of garlic, lightly bruised
2 coriander roots, lightly bruised
2 tbs. thinly sliced spring onion
Seasonings
Seasoning powder “Roddee” pork flavor
1. หมักหมูสับ กุ้งสับ เนื้อปูกับรสดี 1
ช้อนโต๊ะ คลุกเคล้าให้เข้ากัน หมักไว้ 15 นาทีในตู้เย็น
To make the fillings, marinate minced pork, chopped shrimp,
crab meat and 1 tbs. seasoning powder , mix well until just combine and leave
in the refrigerator for 15 minutes.
2. นำไส้มาห่อกับแป้งเกี๊ยว
ให้ได้จำนวนที่ต้องการ
3. ตั้งน้ำเปล่าในหม้อจนเดือด
ใส่เกี๊ยวลงลวกจนสุก ลอยขึ้นมา ตักขึ้น แช่น้ำเย็นให้หายร้อน สะเด็ดน้ำ
In another pot, bring water to the boil, add wonton to
blanch until cooked, soak in cool water until cool completely and drain well.
4. ตั้งน้ำในหม้ออีกใบ ใส่รสดีรสหมู 1
ช้อนโต๊ะ กระเทียม รากผักชี พอน้ำเดือดก็ใส้แครอท กับหัวไชเท้าลงต้ม
In other pot, fill to half of the pot the water, add 1 tbs.
of seasoning powder, garlic and coriander root. Bring to the boil. Add carrot
and Chinese radish.
5. พอน้ำเดือดอีกทีก็หรี่ไฟลงเป็นไฟกลางๆ
เคี่ยวจนกว่าแครอทและหัวไชเท้าจะสุก
6. ใส่เกี๊ยวลงไป
พอน้ำเดือดอีกทีก็โรยต้นหอมหั่นละเอียดลงไป
7. ตักเสิร์ฟ
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น