หมูสับ 50
กรัม
แครอทฝานบางๆ 25 กรัม
ผักกาดขาวหั่นเป็นชิ้นพอดีคำ 50 กรัม
วุ้นเส้นแช่น้ำ ตัดเป็นท่อนสั้นๆ 50 กรัม
ต้นหอมหั่นเป็นท่อนๆ 25 กรัม
ตั้งฉ่าย ½ ช้อนโต๊ะ
กระเทียมทั้งกลีบทุบเบาๆ 3 กลีบ
รากผักชีทุบเบาๆ 2 ราก
เครื่องปรุง
พริกไทย ½
ช้อนชา
ซอสปรุงรส ½ ช้อนชา
น้ำตาล ¼
ช้อนชา
ซีอิ๊วขาว 3-4 ช้อนโต๊ะ
Ingredients
50 g minced pork
25 g thinly sliced carrot
50 g Wombok, cut into bite size
50 g vermicelli, soaked, drained and cut into 1 inch size
25 g spring onion cut into 1 inch size
½ tbs. preserved sun dried Chinese cabbage
3 cloves of garlic, lightly bruised
2 coriander roots
Seasonings
½ tsp. grounded white pepper
½ tsp. seasoning sauce
¼ tsp. sugar
3-4 tbs. light soy sauce
1. หมักหมูสับกับน้ำตาลทราย พริกไทยป่น
ซอสปรุงรส ตั้งฉ่าย ครึ่งหนึ่ง
คลุกเคล้าให้เข้ากันดี ทิ้งไว้ในตู้เย็น 15 นาที
Marinate minced pork with grounded white pepper, seasoning
sauce, sugar and half of preserved sun
dried Chinese cabbage, mix well until combine and leave in the fridge for 15
minutes.
2. ตั้งน้ำในหม้อ ใส่กระเทียม รากผักชี
ตั้งฉ่ายที่เหลือ แครอท รอให้เดือดดี
In large pot, fill half the pot with water, add the rest of
preserved sun dried Chinese cabbage, coriander roots, garlic and carrot and
bring to the boil.
3. บี้หมูสับใส่ลงไป พอหมูสุก
ใส่ผักกาดขาวลงไป ต้มต่อไปจนกว่าผัดกาดขาวจะสุก
Crumble marinated pork in, add Wombok and cook until pork
and wombok are cooked.
4. ใส่วุ้นเส้น
พอวุ้นเส้นสุกก็ใส่ต้นหอม พอเดือดอีกทีก็ปิดไฟได้
Add vermicelli and spring onion and turn the heat off when
it back to the boiled.
5. ตักเสิร์ฟ
Ready to serve.
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น