แป้งเค้ก 300 กรัม
ผงฟู 20
กรัม
เกลือป่น ½ ช้อนชา
กลิ่นวนิลลาผง ½ ช้อนชา
น้ำตาลทราย 250 กรัม
SP 15
กรัม
ไข่ไก่ 7
ฟอง
นมสด 120
กรัม
เนยละลาย 180 กรัม
ผงโกโก้ 3 ช้อนโต๊ะ
น้ำมันพืช 3 ช้อนโต๊ะ
Ingredients
300 g cake flour
20 g baking powder
½ tsp. salt
½ tsp. salt
½ tsp. vanilla powder
250 g sugar
15 g SP
7 eggs
120 g fresh milk
180 g melted butter
3 tbs. cocoa powder
3 tbs. vegetable oil
1. เตรียมเตาอบที่อุณหภูมิ 180
องศาเซลเซียส และเตรียมถ้วยกระดาษ
Preheat oven to 180 C. Line standard muffin tins with paper
liners.
2. ผสมแป้งเค้ก ผงฟู กลิ่นวนิลลาผง ร่อน
1 ครั้ง
Add baking powder and vanilla powder to cake flour and shift
once.
3. ใส่ส่วนผสมแป้ง เกลือ น้ำตาลทราย SP
ไข่ไก่ นมสด ลงในอ่างผสม ตีด้วยความเร็วต่ำสุด 1 นาที
Add all ingredients except melt butter (cake flour, baking
powder, vanilla powder, salt, sugar, SP, eggs and fresh milk in mixing bowl,
beat with the lowest speed for 1 minute.
4. เร่งความเร็วเป็นสูงที่สุด ตีต่ออีก
5 นาที
Turn the speed up to the highest and continue to beat for 5
minutes.
5. ลดความเร็วลงมาเป็นต่ำที่สุด ค่อยๆ
เทเนยละลายลงไปให้เป็นสายเล็กๆ จนหมด
ตีต่อด้วยความเร็วต่ำสุด 1 นาที
Turn the speed down to the lowest again, gently and
gradually pour in melted butter into the mixing bowl (like a tiny string) and
continue to mix with the lowest speed for 1 minute.
6. ผสมผงโกโก้กับน้ำมันพืชให้เข้ากันดี
ใส่ลงไปในโถปั่น ผสมให้เข้ากัน
Mix well cocoa powder and vegetable oil and add to mixing
bowl and mix to just combine.
7. ตักส่วนผสมใส่พิมพ์ประมาณ ¾
ของพิมพ์ นำเข้าเตาอบประมาณ 10-15 นาที หรือจนสุก
Divide the batter evenly among lined cup, filling each three
– quarters full. Bake rotating tins halfway through, until a cake tester
inserted in centers come out clean, about 15-20 minutes. Transfer to wire racks
to cool completely.
8. จัดเสิร์ฟ
Ready to serve.
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น