วันพุธที่ 21 สิงหาคม พ.ศ. 2556

ต้มจืดกระดูกหมูอ่อนกับหน่อไม้จีน (Pork cartlages and Chinese style preserved bamboo soup )



ส่วนประกอบ


กระดูกหมูอ่อน     350 กรัม
หน่อไม้จีน             300 กรัม
พริกไทยเม็ด          ½ ช้อนโต๊ะ
กระเทียม                                3-4 กลีบ
รากผักชี                  2-3 ราก



เครื่องปรุง


ซอสปรุงรส            1-2 ช้อนโต๊ะ


Ingredients


300 g pork cartlage, chopped
300 g preserved bamboo Chinese style
½ tbs. dried pepper corn
3-4 cloves of garlic
2-3 coriander roots


Seasonings


1-2 tbs. seasoning sauce



1. ตั้งน้ำในหม้อให้ ใส่กระดูกหมูลงไป ตั้งไฟให้เดือด ยกลง เทน้ำออก
Bring plenty water in the pot to the boil, add pork cartlage and continue to boil until rapid boil. Turn off the heat, drain and clean the scum.



2. ในหม้อใบเดิม เติมน้ำลงไปใหม่ให้ท่วมกระดูกหมู ใส่พริกไทย รากผักชี กระเทียม เคี่ยวไฟอ่อนๆ จนกว่ากระดูกหมูจะเริ่มเปื่อย
In the same pot add pork cartlages, fill the water to cover, add dried pepper corn, coriander roots and garlic and simmer over low heat until pork cartlages started to be soft and tender.



3. ใส่หน่อไม้จีน ลงไป เคี่ยวต่อจนกว่ากระดูกหมูจะเปื่อยดีและหน่อไม่จีนนิ่ม ปรุงรสด้วยซอสปรุงรส ปิดไฟได้
Add preserved bamboo shoot, continue to simmer over low heat until pork cartlages and bamboo are soft and tender.



4. ตักเสิร์ฟ

Ready to serve.






ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น