วันพฤหัสบดีที่ 22 สิงหาคม พ.ศ. 2556

ผัดเขียวหวานพรานทะเล (Stir fried seafood with green curry paste)




ส่วนประกอบ


กุ้งปอกเปลือกไว้หาง            80 กรัม
ปลาหมึกลอกเปลือก ทำความสะอาด หั่นเป็นแว่นหนาๆ 80 กรัม
ยอดมะพร้าวอ่อนหั่นบางๆ  120 กรัม
มะเขือพวงเด็ด                       50 กรัม
พริกชี้ฟ้าซอย                         25 กรัม
ใบโหระพาเด็ด                      50 กรัม
น้ำพริกแกงเขียวหวาน          80 กรัม
หัวกระทิ                                                ½ ถ้วย


เครื่องปรุง


น้ำตาล                    ½ ช้อนชา
น้ำปลา                    2 ช้อนโต๊ะ


Ingredients



80 g peeled shrimp, leave tails attached
80 g peeled and cleaned calmari, thickly sliced
120 g thinly sliced coconut shoots
50 g hand picked pea eggplants
25 g thinly sliced goat pepper
50 g hand picked basil leaves
80 g green curry paste
½ c. coconut cream


Seasonings


½ tsp. sugar
2 tbs. fish sauce



1. ตั้งกระทะให้ร้อน ใส่น้ำมันลงไปนิดหน่อย ใส่น้ำพริกแกงเขียวหวานลงผัดบนไฟกลางๆ จนหอม ใส่กุ้ง ปลาหมึกลงผัดพอสุก
Preheat and lightly grease the wok with vegetable oil, add green curry paste to stir fry over medium heat until aroma and add shrimp and calamari to stir fry until cooked.



2. ใส่ยอดมะพร้าว มะเขือพวงลงผัด ปรุงรสด้วยน้ำตาล น้ำปลา
Add coconut shoots and pea eggplant to stir fry until all vegetable are cooked. Season with sugar and fish sauce.



3. ใส่กะทิลงผัด โรยพริกชี้ฟ้า โหระพา ก่อนผัดให้เข้ากันอีกครั้ง ปิดไฟได้
Add coconut cream to stir fry, then mix well until incorporated. Sprinkle with thinly sliced goat pepper and basil leaves before turning off the heat.



4. ตักเสิร์ฟ
Ready to serve.







ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น