วันพุธที่ 21 สิงหาคม พ.ศ. 2556

ตับผัดกระเทียมพริกไทย (Stir fried pork liver with pepper and garlic)



ส่วนประกอบ



ตับหมูหั่นบางๆ     250 กรัม
หอมใหญ่หั่นสี่ส่วน               50 กรัม
แครอทั่นบางๆ       50 กรัม
ต้นหอมหั่นท่อนขนาด 1 นิ้ว                20 กรัม
กระเทียม พริกไทย รากผักชีตำรวมกัน              ½ ถ้วย


เครื่องปรุง


น้ำตาล                    ½ ช้อนชา
ซอสปรุงรส            1 ช้อนชา
น้ำมันหอย              1 ช้อนโต๊ะ


Ingredients


250 g thinly sliced pork liver
50 g quartered peeled onion
50 g thinly sliced carrot
20 g spring onion, cut into 1 inch size
½ c. garlic, dried pepper and coriander roots pounded together


Seasonings


½ tsp. sugar
1 tsp. seasoning sauce
1 tbs. oyster sauce



1. ตั้งกระทะ ใส่น้ำมันลงไปเล็กน้อย พอกระทะเริ่มร้อน ใส่กระเทียม พริกไทย รากผักชีตำรวมกันลงผัดไฟกลางๆจนหอม
Preheat and lightly grease the wok with vegetable oil, add garlic, dried pepper and coriander roots pounded together to stir fry over medium heat until aroma.

2. ใส่ตับลงผัดพอสุก ใส่แครอท หอมใหญ่ ผักให้ผักสุก
Add liver to stir fry until just cooked, add carrot and onion to stir fry until well cooperated and all vegetable are cooked.






3. ปรุงรสด้วยน้ำตาล ซอสปรุงรส และน้ำมันหอย ผัดให้เข้ากัน ใส่ต้นหอมหั่นท่อน ผัดให้เข้ากันอีกที ปิดไฟได้
Season with sugar, seasoning sauce and oyster sauce. Add spring onion and stir well before turning the heat off.



4. ตักเสิร์ฟ
Ready to serve.







ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น