วันเสาร์ที่ 3 สิงหาคม พ.ศ. 2556

ผัดดอกหอมกับตับและหมูสับ (Stir fried onion flower with minced pork and pork liver)





ส่วนประกอบ


หมูสับ                     50 กรัม
ตับหั่นชิ้นบางๆ     50 กรัม
แครอทหั่นชิ้นบางๆ  50 กรัม
ดอกหอมหั่นเป็นท่อนๆ ขนาด 1 นิ้ว   250 กรัม
กระเทียมสับ          1 ช้อนโต๊ะ


เครื่องปรุง


น้ำตาล    ½ ช้อนชา
น้ำปลา    2 ช้อนชา
น้ำมันหอย   1 ช้อนโต๊ะ

Ingrediens


50 g minced pork
50 g thinly sliced pork liver
50 g thinly sliced carrot
250 g onion flower, cut into 1 inch
1 tbs. minced garlic


Seasonings


½ tsp. sugar
2 tsp. fish sauce
1 tbs. oyster sauce



1. ตั้งกระทะให้ร้อนจัด ใส่น้ำมันลงไปเล็กน้อย ใส่กระเทียมสับลงไปผัดจนหอม
Preheat and lightly grease the wok with vegetable oil and add minced garlic to stir fry until aroma.



2. ใส่หมูสับลงผัด ให้หลังตะหลิวบี้หมูสับจนแตกเป็นชิ้นเล็กๆ ผัดจนหมูสุก ใส่แครอทลงผัดจนสุก
Add minced pork to stir fry, using the back of the spatula to press up against the wok to make minced pork smaller and continue to stir fry until cooked. Add carrot to stir fry.


3. ปรุงรสด้วยน้ำตาล น้ำปลา น้ำมันหอย แล้วใส่ตับลงผัดแค่พอสุก
Season with sugar, fish sauce and oyster sauce and add pork liver to stir fry until just cooked.



4. ใส่ดอกหอม ผัดให้เข้ากัน ปิดไฟได้
Add onion flower and mix well before turning the heat off.



5. ตักเสิร์ฟ
Ready to serve.








ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น