วันพุธที่ 7 สิงหาคม พ.ศ. 2556

ผัดผักกาดขาวเห็ดหอม (Stir fried wombok and fresh shitake mushroom with pork )


ส่วนประกอบ


เนื้อหมูหั่นชิ้นบางๆ               150 กรัม
ผักกาดขาวหั่นเป็นชิ้นพอดีคำ แยกต้นกับใบ  300 กรัม
เห็ดหอมสดผ่าครึ่ง                 100 กรัม
กระเทียมสับ                          1 ช้อนโต๊ะ
กระเทียมเจียว                        1 ช้อนโต๊ะ


เครื่องปรุง


น้ำตาล                    ½ ช้อนชา
น้ำปลา                    ½ ช้อนโต๊ะ
น้ำมันหอย              1 ช้อนโต๊ะ


Ingredients



150 g thinly sliced pork fillet
300 g wombok, cut into bite size and separate leaves and stalks
100 g halved fresh shitake mushrooms
1 tbs. minced garlic
1 tbs. crispy garlic



Sesonings


½ tsp. sugar
½ tbs. fish sauce
1 tbs. oyster sauce




1. ตั้งกระทะให้ร้อน ใส่น้ำมันลงไปเล็กน้อย พอน้ำมันร้อนดีก็ใส่กระเทียมสับลงผัดบนไฟกลางๆให้หอม ใส่เนื้อหมูลงไปผัดจนสุก
Preheat and lightly greased the wok with vegetable oil, add minced garlic to stir fry until aroma and add pork to stir fry until cooked.


2. ใส่ต้นผักกาดขาวและห็ดหอมลงผัดจนสุก
Add wombok stalks and fresh shitake mushroom to stir fry.



3. ปรุงรสด้วยน้ำตาล ซอสปรุงรส และน้ำมันหอย ใส่ใบผักกาดขาวลงผัดด้วยกันจนสุก  ปิดไฟได้
Season with sugar, seasoning sauce and oyster sauce, add wombok leaves and stir well before tuning the heat off.



4. ตักเสิร์ฟ
Ready to serve.







ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น