วันอังคารที่ 2 กรกฎาคม พ.ศ. 2556

Pandan Custard Cupcake

ส่วนผสมตัวเค้ก

แป้งเค้ก                  100 กรัม
แป้งข้าวโพด          15 กรัม
ผงฟู                         ½ ช้อนชา
เกลือป่น                 1/8 ช้อนชา
น้ำตาลทราย           125 กรัม
วนิลลาผง               ½ ช้อนชา
SP                    10 กรัม
ไข่ไก่แช่เย็น           3 ฟอง
กะทิ                        25 กรัม
น้ำใบเตยคั้นข้นๆ  25 กรัม
เนยละลาย              50 กรัม


ส่วนผสมหน้านิ่ม


แป้งข้าวโพด                          70 กรัม
น้ำตาลทราย                           100 กรัม
หัวกะทิ                                   2 ถ้วยตวง
ไข่ไก่                                      4 ฟอง
เกลือป่น                                 1 ช้อนชา
วนิลลาผง                               1 ช้อนชา
เนยสด                                    30 กรัม
น้ำใบเตยคั้นข้นๆ                  60 กรัม


Ingredients for cake


100 g cake flour
15 g cornstarch
½ tsp. baking powder
1/8 tsp. salt
125 g sugar
½ tsp. vanilla powder
10 g. SP
3 refrigeratored eggs
25 coconut milk
25 g concentrated pandan juice
50 g melted butter



Ingredients for Pandan custard fudge


70 g cornstarch
100 g sugar
2 c. coconut cream
4 egss
1 tsp. salt
1 tsp. vanilla powder
30 g unsalted butter
60 g concentrated pandan juice



วิธีทำ / Methods


1. เตรียมเตาอบที่อุณหภูมิ  180 องศาเซลเซียส และเตรียมพิมพ์ฟอยล์ใส่ถาดไว้

Preheat oven to 180 C. Line standard muffin tins with paper liners.




2. ร่อนแป้งเค้ก แป้งข้าวโพด ผงฟู วนิลลาผง 1 ครั้ง แล้ว ใส่แป้งเค้ก แป้งข้าวโพด ผงฟู วนิลลา เกลือ น้ำตาลทราย SP กระทิ น้ำใบเตย ลงในอ่างผสม ตีด้วยความเร็วต่ำสุด 1 นาที

Sift cake flour, baking powder and vanilla powder once. Add all ingredients except melt butter (cake flour, corn starch, baking powder, vanilla powder, salt, sugar, SP, concentrated pandan juice and coconut milk in mixing bowl, beat with the lowest speed for 1 minute.







3. เร่งความเร็วเป็นความเร็วสูงสุด ตีต่ออีก 5 นาที แล้วปรุบลงมาใช้ความเร็วต่ำสุด ใส่เนยละลายเป็นสายเล็กๆ จนหมด ตีต่อด้วยความเร็วต่ำสุด 1 นาที ปิดเครื่องได้ ใช้พายยางคนให้ส่วนผสมเข้ากัน

Turn the speed up to the highest and continue to beat for 5 minutes. Turn the speed down to the lowest again, gently and gradually pour in melted butter into the mixing bowl (like a tiny string) and continue to mix with the lowest speed for 1 minute. Turn the food processor off and mix to well combined with rubber spatula.



4. ตักส่วนผสมลงในพิมพ์ประมาณ ¾ ของพิมพ์ นำเข้าเตาอบ 15-20 นาที หรือจนเค้กสุกเหลือง พักไว้ให้เย็น
Divide the batter evenly among lined cup, filling each three – quarters full. Bake rotating tins halfway through, until a cake tester inserted in centers come out clean, about 15-20 minutes. Transfer to wire racks to cool completely.


5. ผสมแป้งข้าวโพด น้ำตาลทราย คนให้เข้ากัน ใส่ไข่ไก่ หัวกะทิ เกลือ วนิลลา  คนพอน้ำตาลละลาย
In the deep base pot, add cornstarch and sugar and stir well to combine with the whisk. Add eggs, coconut cream, salt and vanilla powder. Stir in order to dissolve the sugar.




6. ตั้งไฟอ่อนๆ คนเบาต้วยตะกร้อตลอดเวลาจนกว่าส่วนผสมจะเริ่มข้น ใส่เนยสด คนพอเนยละลาย ใส่น้ำใบเตย คนให้เข้ากัน
Simmer with the lowest heat, continue to gently stir until the mixture is start to be thicken. Add butter and pandan juice and stir well to combine.



7. นำไปราดบนตัวเค้ก

Gently pour the custard over the cake before serve.




2 ความคิดเห็น:

  1. สีสันหน้าตาน่าหม่ำมากเลยอะตัว ^ ^

    ตอบลบ
  2. อู๊ยยยย อุส่าห์มาเม้นท์ให้ด้วย น่ารักจังเรยยย ขอบคุณค่า

    ตอบลบ