วันพุธที่ 17 กรกฎาคม พ.ศ. 2556

เค้กชอคโกแลต (Simple Chocolate Cupcake)

 
ส่วนประกอบ


ส่วนที่ 1


แป้งเค้ก                  170 กรัม
วนิลลาผง               ¼ ช้อนชา
ผงโกโก้                  70 กรัม
เบคกิ้งโซดา           1 ช้อนชา
เกลือป่น                 ½ ช้อนชา
น้ำตาลทราย           200 กรัม


ส่วนที่ 2


ไข่แดง                    4 ฟอง
น้ำเปล่า                   100 กรัม
นมข้นจืด                                50 กรัม
น้ำมันพืช                                130 กรัม


ส่วนที่ 3


ไข่ขาว                    4 ฟอง
ครีมออฟทาร์ทาร์  ½ ช้อนชา
น้ำตาลทราย           80 กรัม


Ingredients



Ingredients 1


170 g cake flour
¼ tsp. vanilla powder
70 g cocoa powder
1 tsp. soda bi carbonate
½ tsp. salt
200 g sugar


Ingredients 2


4 egg yolks
100 g water
50 g evaporated milk
130 g vegetable oil


Ingredients 3


4 egg whites
½ tsp. cream of tartar
80 g sugar


1. เตรียมเตาอบที่อุณหภูมิ 180 องศาเซลเซียส และเตรียมถ้วยอลูมิเนียมฟอยล์
Preheat oven to 180 C. Line aluminum cup.



2. ร่อนแป้งเค้ก วนิลลาผง โกโก้ และเบคกิ้งโซดาเข้าด้วยกัน ใส่เกลือ น้ำตาล พักไว้
Add baking powder, cocoa powder and vanilla powder to cake flour, shift once and add salt and sugar to flour mixture.





3. ผสมไข่แดง น้ำ นมข้นจืด น้ำมันพืช ให้เข้ากัน เทผสมลงในส่วนผสมของแป้ง คนให้เข้ากัน
Mix well egg yolks, water, evaporated milk and vegetable oil. Add to the flour mixture and mix well until combined.





4. ตีไข่ขาวกับครีมออฟทาร์ทาร์ โดยใช้ความเร็วสูงสุด 30 วินาที ค่อยๆใส่น้ำตาลทรายลงไปแล้วตีต่ออีกประมาณ 2 นาที หรือจนกว่าส่วนผสมจะขึ้นฟู ตั้งยอดอ่อน
With the electric mixture on the highest speed, beat egg whites and cream of tartar for 30 seconds. Gradually add sugar and continue to beat with the highest speed for 2 minutes or until the mixture form soft peak.




5. แบ่งส่วนผสมไข่แดงและแป้งครึ่งหนึ่ง ผสมลงในส่วนผสมของไข่ขาว ค่อยๆตะล่อมให้เข้ากันดีด้วยตะกร้อมือ จากนั่นใส่ส่วนผสมของไข่ขาวที่เหลือ ตะล่อมให้เข้ากันอีกที
Divide half of the egg white mixture and add to egg yolks mixture, gently fold the mixture until combined. Add the rest of egg white mixture, and gently fold in until combined again.



6. ตักส่วนผสมใสลงในถ้วยอลูมิเนียมฟอยล์ ประมาณ ¾ ของถ้วยอลูมิเนียมฟอยล์ อบประมาณ 15-20 นาที หรือจนกระทั่งสุก
Divide the batter evenly among lined cup, filling each three – quarters full. Bake rotating tins halfway through, until a cake tester inserted in centers come out clean, about 20-25 minutes. Transfer to wire racks to cool completely.


7. เสิร์ฟได้
Ready to serve.








ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น