วันจันทร์ที่ 16 กันยายน พ.ศ. 2556

มันกุ้งเสวย (Aromatic shrimp Dip)



ส่วนประกอบ


มันกุ้งสด                                1 กก
พริกไทย รากผักชี กระเทียม ตำรวมกัน                             ½ ถ้วย



เครื่องปรุง


เกลือ                       1 ช้อนโต๊ะ


Ingredients


1 kg. fresh “Mun Kung” (shrimp fat)
½ c. dried pepper corn, coriander roots and garlic thoroughly pounded together
1 c. vegetable oil


Seasonings


1 tbs. salt



1. ตั้งกระทะให้ร้อน ใส่น้ำมันลงไปพอประมาณ ใส่พริกไทย รากผักชี กระเทียม ตำรวมกันลงผัดไฟกลางๆให้หอม Preheat and grease the wok with vegetable oil, add dried pepper corn, coriander roots and garlic thoroughly pounded together to stir fry over medium heat until aroma.




2. ใส่มันกุ้งลงไปผัดรวมกันบนไฟกลางๆไปเรื่อยๆ จนกว่ามันกุ้งจะสุกทั่ว
Add “Mun Kung” to stir fry and constantly stir over medium heat until cook through.



3. ปรุงรสด้วยเกลือ แล้วผัดต่อจนกว่าจะแห้ง
Season with salt and continue to stir fry until just dried out.


4. ตักเสิร์ฟได้

Ready to serve.






ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น