วันเสาร์ที่ 7 กันยายน พ.ศ. 2556

หมึกแดดเดียว (Sun dried calamari)


ส่วนประกอบ

หมึก ผ่าตามยาวกลางตัว ลอกหนัง ทำความสะอาด เจาะตา                       10 ตัว


เครื่องปรุง


น้ำตาลปี๊บ 1 ½ ช้อนโต๊ะ
น้ำปลา    ¼ ถ้วย


Ingredints


10 calamari, cut lengthwise, skinned, discard guts and eyes


Seasonings


1 ½ tbs. palm sugar
¼ c. fish sauce



1. ผสมน้ำตาลปี๊บกับน้ำปลาคนให้ละลายดี เอาหมึกลงคลุกให้ทั่ว ทิ้งไว้ 2-3 ชั่วโมง
Mix to well cooperate palm sugar and fish sauce. Marinate calamari with the mixture of palm sugar and fish sauce and set aside for 2-3 hours.



2. นำไปผึ่งแดด ประมาณ 2-3 ชั่วโมง
Lay flat on the wire rack under the strong sun for 2-3 hours.



3. นำมาทอดแค่พอเหลือง
Preheat and grease the wok with sufficient amount of vegetable oil, add dried calamari to deep fry until just golden in both side.



4. ตักเสิร์ฟ

Serve with chili sauce.






ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น