วันพฤหัสบดีที่ 5 กันยายน พ.ศ. 2556

เค้กเชอรี่หน้านิ่ม (Cherry fudge cake)


ส่วนประกอบตัวเค้ก 


แป้งเค้ก 100 กรัม 
แป้งข้าวโพด 15 กรัม 
ผงฟู 1/2 ช้อนชา 
เกลือป่น 1/8 ช้อนชา 
น้ำตาลทราย 125 กรัม 
วนิลลาชนิดผง 1/2 ช้อนชา 
เอสพี หรือ โอวาเล็ต 10 กรัม 
ไข่ไก่แช่เย็น 3 ฟอง 
นมข้นจืด 25 กรัม 
น้ำเย็นๆ 25 กรัม 
เนยละลาย 50 กรัม 



ส่วนประกอบหน้านิ่ม 



แป้งข้าวโพด 50 กรัม 
น้ำตาลทราย 110 กรัม 
เชอรี่กระป๋อง 1 กระป๋อง 
น้ำเปล่า 400 กรัม 



Ingredients for cake


100 g cake flour
15 g corn starch
½ tsp. baking powder
1/8 tsp. salt
½ tsp. vamilla powder
10 g SP
125 g sugar
3 chilled eggs
25 g evaporated milk
25 g iced water
50 g melted butter


Ingredients for cherry fudge


50 g corn starch
110 g sugar
400 g water
1 canned cherry





1. เตรียมเตาอบที่อุณหภูมิ  180 องศาเซลเซียส และเตรียมพิมพ์ฟอยล์ใส่ถาดไว้
Preheat oven to 180 C. Line standard muffin tins with paper liners.



2. ร่อนแป้งเค้ก แป้งข้าวโพด ผงฟู วนิลลา 1 ครั้ง
Shift cake flour, corn starch, baking powder and vanilla powder once.



3. ใส่ส่วนผสมของแป้งเค้ก เกลือ น้ำตาลทราย นมข้นจืด น้ำเย็น SP ไข่ ลงในอ่างผสม ตีด้วยความเร็วต่ำสุด 1 นาที
Add the mixture of cake flour, salt, sugar, evaporated milk, iced water, SP and egg in mixing bowl, beat with the lowest speed for 1 minute.



3. เร่งความเร็วเป็นความเร็วสูงสุด ตีต่ออีก 5 นาที แล้วปรับลงมาใช้ความเร็วต่ำสุด ใส่เนยละลายเป็นสายเล็กๆ จนหมด ตีต่อด้วยความเร็วต่ำสุด 1 นาที ปิดเครื่องได้ ใช้พายยางคนให้ส่วนผสมเข้ากัน
Turn the speed up to the highest and continue to beat for 5 minutes. Turn the speed down to the lowest again, gently and gradually pour in melted butter into the mixing bowl (like a tiny string) and continue to mix with the lowest speed for 1 minute. Turn the food processor off and mix to well combined with rubber spatula.





4. ตักส่วนผสมลงในพิมพ์ประมาณ ¾ ของพิมพ์ นำเข้าเตาอบ 15-20 นาที หรือจนเค้กสุกเหลือง พักไว้ให้เย็น
Divide the batter evenly among lined cup, filling each three – quarters full. Bake rotating tins halfway through, until a cake tester inserted in centers come out clean, about 15-20 minutes. Transfer to wire racks to cool completely.



5. ผสมแป้งข้าวโพด น้ำตาลทราย คนให้เข้ากัน เชอร์รี่กระป๋อง และน้ำเปล่า คนพอน้ำตาลละลาย
In the deep base pot, add cornstarch and sugar and stir well to combine with the whisk. Add canned cherry and water. Stir in order to dissolve the sugar.



6. ตั้งไฟอ่อนๆ คนเบาต้วยตะกร้อตลอดเวลาจนกว่าส่วนผสมจะเริ่มข้น
Simmer with the lowest heat, continue to gently stir until the mixture is start to be thicken.



7. นำไปราดบนตัวเค้ก
Gently pour over the cake before serve.








ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น